French Pedicure

FRENCH PEDICURE


Veel vrouwen kiezen voor een French Pedicure-behandeling aan het begin van de zomermaanden, zodat hun voeten verzorgd en goed tot hun recht komen in open schoenen. Maar eigenlijk kan het het hele jaar door. Verzorgde voeten zijn niet gebonden aan seizoenen.


Het voordeel van de French Pedicure-behandeling is dat de nagels zeker zes tot acht weken mooi blijven. Ook voor dames met minder mooie teennagels is deze behandeling een uitkomst! Laat de teennagels wel op tijd bijwerken of verwijderen om de nagels in de beste conditie te behouden. Gel kan loslaten en hierdoor kan er vocht onder komen, wat een ideale broeiplaats is voor schimmels en bacteriën.


Voor de behandeling:

- u zorgt ervoor dat de voeten schoon zijn en dat gewone nagellak is verwijderd

- neem vooraf GEEN voetenbad anders bestaat de kans dat de gel niet hecht

- de voeten vooraf NIET incremen of oliën anders bestaat de kans dat de gel niet hechtDe werkwijze is als volgt (bij gezonde nagels):

de nagels worden opgeruwd

de nagelplaat wordt ontvet

hechtingslaag met een droogtijd van 2 minuten

1e gellaag Magnetic pink... 2 minuten onder UV lamp

2e laag is witte rand... 2 minuten onder UV lamp

3e gellaag Magnetic seal... 2 minuten onder UV lamp

de hechtingsfilm wordt verwijderd met cleaner


Nazorg:

Het is belangrijk dat u regelmatig controleert of het materiaal geen drukplekjes of irritatie veroorzaakt rond de nagel. Dit kan zicht uiten door roodhuid of irritatie van de huid rondom de nagel.

Heeft u verminderd gevoel of geen gevoel meer in uw voeten, laat dan iemand anders de huid rondom uw nagel controleren.

Het is aan te raden de gelnagel niet te knippen, omdat de kans op breken groot is. Gebruik liever een vijl om de nagel korter te maken. U kunt de kunstnagel niet zelf verwijderen! Pogingen de nagel door pulken, optillen of trekken te verwijderen zullen de natuurlijke nagel beschadigen en kan het vele maanden duren alvorens die schade weer is hersteld.

Is er sprake van een drukplek of irritatie, maak dan direct een afspraak met FootStudio/Monique

Uw natuurlijke nagel kan door de kunstnagel zachter worden. Wanneer de kunstnagel verwijderd wordt moet deze ca 48 uur worden ontzien om weer goed hard te worden.


Waardoor kan de gelnagel loslaten?

overgang, zwangerschap, hormoonzalf, pubertijd, menstruatie, antibioticakuur.